View Full Version : Muhabethana/svashtara
AAminAA
05-19-2008, 07:24 PM
:salam2:
Lejlaaaaaa bujrum na kaHvu :lol:
Rijeshih da otvorim ovu temu da ne fulamo svaku drugu :D
http://shrani.si/f/3M/Vh/4YnII1DT/kahva.jpg
AAminAA
05-19-2008, 07:26 PM
Masha'Allah Onaj sa Teslidze navratio, Allah mu 4 hajirli hanume podario insha'Allah . Amin ! :lol:
Samo u pravu je neko anamo shto kazhe :" A shta ce s tol'kim punicama "? :lol:
Lejlla
05-19-2008, 07:40 PM
MashAllah lijepih li fildzana u tebe.:ma:
Haman sam htjela nesto da pitam nego zaboravih sta.
E da bas interesuje me zasto nam je ova boja slova nikova razlicita dali to neko zna ?Neko ima zelena neko narandzasta jel to zavisi od broja postova ili je nesto drugo u pitanju?
AAminAA
05-19-2008, 07:48 PM
:lol: IQ mislio da sam moderator kad je vidio da sam narandzasta :lol:
A ja isto za tebe kad ono tek dodjoh, rekoh :" Gdje se uvalila subhan'Allah ". :lol:
A ono nishta, izgleda da sazrijevamo dok ne pocrvenimo :D
AAminAA
05-19-2008, 07:52 PM
Vidi ovo
Pa želim bratu IQ ono što želim i sebi. :D
Pravi musliman, zheli bratu shto i sebi :D
Sad ce biti smijeha od njega , Allah mu svako dobro dao :)
Haris88
05-19-2008, 07:52 PM
Jadnog IQ-a. :D
Ponovo amin, amin, amin na dove! :) Da krenu ženidbe, pa ćemo lako sa punicama. :P
AAminAA
05-19-2008, 07:55 PM
Jes bolan, lahko za punice dok je punaca i dok placaju redovno stanarinu :SMILY149:
Haris88
05-19-2008, 07:56 PM
Jes bolan, lahko za punice dok je punaca i dok placaju redovno stanarinu :SMILY149:
Hahaha! :D
Lejlla
05-19-2008, 08:04 PM
Harise reci mi jesili ti sad u dzematu u Osmanagica dzamiji ? Jel se sad u toj dzamiji klanjaju svi namazi ili samo dzume ,ko je imam,koliki je dzamat ? Kakva je sad dole situacija radili se sta po pitanju dawe ?De da cujem malo ovako poblize ?
AAminAA
05-19-2008, 08:07 PM
U Osmanagica dzamiji predlozhili Clija za imama ...
Haris88
05-19-2008, 08:11 PM
Harise reci mi jesili ti sad u dzematu u Osmanagica dzamiji ? Jel se sad u toj dzamiji klanjaju svi namazi ili samo dzume ,ko je imam,koliki je dzamat ? Kakva je sad dole situacija radili se sta po pitanju dawe ?De da cujem malo ovako poblize ?
Jesam, el hamdu lillah, i odmah mogu reći da je džemat jedan od najboljih u kojima sam boravio. Hvala Uzvišenom, pored džume klanjaju se još i podne, akšam i jacija. Nemamo stalnog imama, jer ovaj naš šejh (prof. Ferid Orahovac, inače završio al-Azhar) ne živi u PG. A ona džamija kod Mešihata je prazna, čak ni sami "vjerski službenici" ne dolaze. Reisa na namazima nema, ne bih se smio zakleti da ga mogu i na džumo gledati. Na dnevnim namazima, ta džamija je prazna, dođe možda jedan čovjek.
Otkako je šejh Ferid došao, el hamdu lillah, džamija je živnula, džemat je živnuo, jer prof je odmah počeo sa predavanjima, hutbe su mu samo takve, čak se snimaju i besplatno dijele, imamo časove harfova i tedžvida, el hamdu lillah, el hamdu lillah, a većina toga ide po njegovim leđima. Sve u svemu, nije stanje odmah za šerijatske države, ali živnulo je.
Haris88
05-19-2008, 08:12 PM
U Osmanagica dzamiji predlozhili Clija za imama ...
:D Ne diraj moju džamiju. :D
AAminAA
05-19-2008, 08:14 PM
:blackhijab: ne diraj Clija :D
E , ja vas selamim, odoh na namaz .
Chujemo se insha'Allah , IQ uchi , nemoj da nas obrukash :lol:
Es selamu alejkum i dzezzak Allahu khajr !
Haris88
05-19-2008, 08:15 PM
:blackhijab: ne diraj Clija :D
Ja voljim Cljia. :p
Pardon: Ja ga hajem. :D
In ša Allah, kad me sestra u Islamu ovako lijepo savjetuje, prosto čovjek dobije želju za učenjem. :D
Amin, we ijjakum, we alejkumu-s-selam we rahmetullahi we berekatuh!
AAminAA
05-19-2008, 08:16 PM
Ni pas s maslom da pojede :lol:
odoooh :D
Haris88
05-19-2008, 08:18 PM
Ni pas s maslom da pojede :lol:
odoooh :D
Da se ne okrene na al-gheebah. :p Odoh i ja malo, vakat malo dunjalučkim naukama da se vratim. Es-selamu alejkum i hvala na kavi.
Lejlla
05-19-2008, 08:25 PM
MashAllah bas se radujem da se stanje popravlja na bolje .A sto se tice mesihata uopste me ne cudi sto je tako oni su uvijek i imali takav odnos prema poslu za koji su placeni da ga obavljaju. Pretpostavljam da je i dzamat vecinom cini omladina koja se Allahovom voljom vraca islamu i pored svih poroka i nemorala kojim je y Podgorici okruzena.
Reci mi jos ima li sta za sesstre da se organizuje u dzamiji imam neke pa ako ima da im preporucim inshAllah?
We alejkumu selam ve rahmetullahi ve berekatuhu!
Dinaa
05-19-2008, 08:26 PM
Masha'Allah Onaj sa Teslidze navratio, Allah mu 4 hajirli hanume podario insha'Allah . Amin ! :lol:
Samo u pravu je neko anamo shto kazhe :" A shta ce s tol'kim punicama "? :lol:
Esselamu alejkum ima li te kahve?
Dinaa
05-19-2008, 08:27 PM
Da se ne okrene na al-gheebah. :p Odoh i ja malo, vakat malo dunjalučkim naukama da se vratim. Es-selamu alejkum i hvala na kavi.
Sto mi je ovaj ciko poznat :SMILY346:
Lejlla
05-19-2008, 08:29 PM
Vidi hanumice i ona nam stigla elhamdulillah.
Ehlen ve sehlen!:hijabi:
Dinaa
05-19-2008, 08:33 PM
Hvala seko :muslim_child:nego haj kad si tako fina pristavi tu dzezvu:)
GAZIJA
05-19-2008, 10:39 PM
Jesam, el hamdu lillah, i odmah mogu reći da je džemat jedan od najboljih u kojima sam boravio. Hvala Uzvišenom, pored džume klanjaju se još i podne, akšam i jacija. Nemamo stalnog imama, jer ovaj naš šejh (prof. Ferid Orahovac, inače završio al-Azhar) ne živi u PG. A ona džamija kod Mešihata je prazna, čak ni sami "vjerski službenici" ne dolaze. Reisa na namazima nema, ne bih se smio zakleti da ga mogu i na džumo gledati. Na dnevnim namazima, ta džamija je prazna, dođe možda jedan čovjek.
Otkako je šejh Ferid došao, el hamdu lillah, džamija je živnula, džemat je živnuo, jer prof je odmah počeo sa predavanjima, hutbe su mu samo takve, čak se snimaju i besplatno dijele, imamo časove harfova i tedžvida, el hamdu lillah, el hamdu lillah, a većina toga ide po njegovim leđima. Sve u svemu, nije stanje odmah za šerijatske države, ali živnulo je.
Izgleda vi svi iz istog sreza, a zakasnio sam i na kahvu:tantrum1: Harise zovi ziv bio zovi kad se pristavi inshAllah:)
Haris88
05-19-2008, 11:00 PM
Nema kod nas srezova, samo nahije. :p
In ša Allah, sljedeći put ima ili kafa ili ćevapi da puknu. :)
AAminAA
05-20-2008, 01:43 AM
Evo kaHva u sluchaju da neko trazhi
http://www.coolinarika.com/repository/images/_variations/6/3/63494ec8f011eddfc1699a679ebb2e09_content_large.jpg
a evo i cevapi samo se nemojte prejest', ne valja nikako :D
http://www.makdeli.com/images/cevapmrak.jpg
Haris88
05-20-2008, 05:59 AM
We alejkumu-s-selam we rahmetullah.
Allah te nagradio, ali dok ja dođoh ovo se već ohladi. :p
Haris88
05-20-2008, 08:08 AM
MashAllah bas se radujem da se stanje popravlja na bolje .A sto se tice mesihata uopste me ne cudi sto je tako oni su uvijek i imali takav odnos prema poslu za koji su placeni da ga obavljaju.
Što se mešihata tiče, ovdje je nula. Nevjerovatna spletka: od svih gradova gdje ima iole muslimana, po priči koju sam čuo i po nekim ličnim iskustvima, Podgorica je najslabija. I zamislite: tu se nalazi sjedište IZ-a! Glupost!
Pretpostavljam da je i dzamat vecinom cini omladina koja se Allahovom voljom vraca islamu i pored svih poroka i nemorala kojim je y Podgorici okruzena.
El hamdu lillah, omladine ima. Od 15 godina pa nadalje, hvala Allahu Uzvišenom. Nije kao recimo u Taslidži gdje su većina redovnih džematlija u penziji. I kako se tu neko nada da nastavi islam, na čijim leđima da ostane, ko da radi za Islam? Kao što š. Safet reče: "Istina je da će Allah, azze we džell, čuvati ovu Vjeru, ali će je čuvati putem učenjaka. I Allah dželle šanuhu je kadar svakog muslimana na Zenlji da umsrti i umjesto njih da dovede druge."
Reci mi jos ima li sta za sesstre da se organizuje u dzamiji imam neke pa ako ima da im preporucim inshAllah?
Hmmm... Ovdje žene dolaze na džumu (doduše ne bi me čudilo da ih banuju, jer mi se dešavalo da kod ulaznih vrata klanjam :D), pa bi bilo vjerovatno hajra da pokupe nešto od hutbe. S vremena na vrijeme profesor održi predavanje u džamiji, o tome uvijek bude obavještenje (proslijedi brojeve sestara pa ću ih ja obavjestiti :D). A onda časovi harfova i tedžvida se drže i za žene, čini mi se da su bile nekol'ke grupe. Ova jedna za koju znam je prošla harfove, ide sa tedžvidom nekih karakterističnih fraza, onda na tedžvid posljednjih sura i sl. Pa bujrum.
Haris88
05-20-2008, 08:11 AM
Sto mi je ovaj ciko poznat :SMILY346:
Taj što diže tegove?
Dinaa
05-20-2008, 11:17 AM
Spreman na salu kao i uvjek :SMILY139:
Kako si ti,sta ima novo po mojoj mahali???
AAminAA
05-20-2008, 11:20 AM
Draga braco i sestre,kako ste mi danas ? Chuj Harisa, ohladili se cevapi... E, shto me obruka :D
Haris88
05-20-2008, 11:21 AM
Spreman na salu kao i uvjek :SMILY139:
Kako si ti,sta ima novo po mojoj mahali???
Dobro, hvala Allahu, malo se oko ovih glupavih ispita jadam, ali je OK, el hamdu lillah. Trenutno nisam u PG, pa mogu samo pretpostavljati da u nečijoj mahali trenutno ima mahaluša. :D
Haris88
05-20-2008, 11:22 AM
Draga braco i sestre,kako ste mi danas ? :D
:wasalam:
Ka' što bi Pazarci rekli: eljhamduljilja. :D
PS: Šta ću... Ja potegao na ćevape, kad ono... :p
AAminAA
05-20-2008, 11:25 AM
http://i31.tinypic.com/2144jmg.gif :SMILY303:
Hajde da ne zapomazhesh vishe, evo druga tura :D
Pet u pola s lukom
http://www.aromacafe-la.com/Communities/AromaCafe-LA/Images/cevapi3.jpg
evo i jogurta
http://www.humenskamliekaren.sk/website/vyrobky/jogurt_biely2.gif
Dinaa
05-20-2008, 11:28 AM
Dobro, hvala Allahu, malo se oko ovih glupavih ispita jadam, ali je OK, el hamdu lillah. Trenutno nisam u PG, pa mogu samo pretpostavljati da u nečijoj mahali trenutno ima mahaluša. :D
Ne pricaj ne mogu da vjerujem:SMILY286:
Ja sam isto dobro hvala na pitanju.:SMILY139:
Dinaa
05-20-2008, 11:30 AM
http://i31.tinypic.com/2144jmg.gif :SMILY303:
Hajde da ne zapomazhesh vishe, evo druga tura :D
Pet u pola s lukom
http://www.aromacafe-la.com/Communities/AromaCafe-LA/Images/cevapi3.jpg
evo i jogurta
http://www.humenskamliekaren.sk/website/vyrobky/jogurt_biely2.gif
Mi iz Sandzaka jedemo puno ili nam daj 10 ili nista to nam jadna nema ni pod zub:angryred:
Haris88
05-20-2008, 11:32 AM
@ Dina, a ti kako si? :) Samo nemoj da ispadne da su Sandžosi neki proždrljivi ljudi. :D No biće ova petica dobra za predjela. :D
@ Amina: Ja taman htio da tražim na Google ima li kakva GZPLjRHĆ - grupa za zaštitu prava ljudi razočaranih hladnim ćevapima. :D
AAminAA
05-20-2008, 11:34 AM
:lol: I jesi li shta nashao ? Danas ima svashta pa me nebi chudilo da i to ima :lol:
Vidi ti sad Dine, umjesto da kazhe Bismillah pa da podijele to crkavice, taman bi im bilo...ona trazhi josh :SMILY286: nije zdravo :D
Haris88
05-20-2008, 11:36 AM
:lol:
Vidi ti sad Dine, umjesto da kazhe Bismillah pa da podijele to crkavice, taman bi im bilo...ona trazhi josh :SMILY286: nije zdravo :D
Možda kod Sandžosa želudac veći, pa dok se trećina želuca napuni, treba i tu muke. :D
Dinaa
05-20-2008, 11:37 AM
Hvala na pitanju i ja sam dobro danas slobodna pa vam pravim drustvo.:SMILY139:
I ne morate ni napisati, znam ja da sam vam nedostajala :SMILY149:
Sto se tice tih cevapa u pravu si Harise, mi iz Sandzaku bas nesto ne volimo da jedemo zato smo svi slank:laughing-dancing:
AAminAA
05-20-2008, 11:37 AM
he he , pa za trecinu ima dosta, treba i kahvi dati prostora, pa onda balkava, pa svashta neshto... sve to ide u jedan stomak :D
Dinaa
05-20-2008, 11:39 AM
:lol: I jesi li shta nashao ? Danas ima svashta pa me nebi chudilo da i to ima :lol:
Ada izvini mi se :jumpclap:
Meni izleda oci gladne :shymuslima1:
AAminAA
05-20-2008, 11:40 AM
Ako ste zavrshili s cevapi, a nadam se da jeste , prekvalifikujte se na :
http://www.kasliksoho.com/images/menushot4.jpg
bujrum
gledaj a ne diraj :lol:
Shta radi Lejla ? Masha'Allah kako mi je ona pametna i razborita . :)
Haris88
05-20-2008, 11:43 AM
Kakav li je tek Bajram kod Amine? Okači po kući slike baklava, kafa, šerbeta. :D
Dinaa
05-20-2008, 11:45 AM
Hvala usluzna kao i uvjek :ma:
Lejla radi tako da jos nije dosla kuci,a za pamet i razboritost ne pitaj mi ti toga imamo u izobilju :SMILY33:
Hej sto ovdje imaju svakakvih nekakvih smajlija :ma::SMILY32:
Harise kakvo je vrijeme u domovini???
AAminAA
05-20-2008, 11:45 AM
Kakav li je tek Bajram kod Amine? Okači po kući slike baklava, kafa, šerbeta. :D
http://i31.tinypic.com/2144jmg.jpghttp://i31.tinypic.com/2144jmg.jpghttp://i31.tinypic.com/2144jmg.jpg
Dinaa
05-20-2008, 11:47 AM
I gosti najedu oci do mile volje :SMILY27::SMILY27::SMILY27::SMILY27::SMILY27:
Ocima biraju rukama ne diraju :holaaa:
Haris88
05-20-2008, 11:47 AM
Hvala usluzna kao i uvjek :ma:
Lejla radi tako da jos nije dosla kuci,a za pamet i razboritost ne pitaj mi ti toga imamo u izobilju :SMILY33:
Hej sto ovdje imaju svakakvih nekakvih smajlija :ma::SMILY32:
Harise kakvo je vrijeme u domovini???
Šejtanski posao, ovi smajliji. :D Juče, prekjuče ja sa nekim mlađim bratom nešto radim za pismeni iz matiša, kad dolazi jedan brat: "Pa pusti te x i y ose, sve šejtanska rabota." :D
Vrijeme u PG je bilo lijepo kad sam napustio u ponedeljeka ujutro, 17 stepeni u 5am. Ovdje u PV oblačno...
Haris88
05-20-2008, 11:48 AM
I gosti najedu oci do mile volje :SMILY27::SMILY27::SMILY27::SMILY27::SMILY27:
Ocima biraju rukama ne diraju :holaaa:
Na kraju ispade: voda na oči, a ne voda na usta.
AAminAA
05-20-2008, 11:52 AM
ha ha ha ha
I da im je dobro :lol:
Nego, ja vas ostavljam, idem spremati maleno moje za shkolu, cerka mi otishla u 7 vec... Uchite dovu danas mi ima ispit vjerovali ili ne ? Drugi razred a ispit ? Ako ovaj ne prodju, bez obzira shto su dobri djaci, ostavice ih da ponove razred... A desi se da je dijete nervozno, da ima tremu,... oni to ne gledaju uopshte. Allah dragi da joj pomogne . Amin !
Budite mi dobro kao i uvjek, Dzezzak Allahu Khajren es selamu alejkum
Dinaa
05-20-2008, 12:00 PM
Nego sta nego da im je dobro,kao sto bi rekli Pazarci sta im falji :SMILY335::SMILY335::SMILY335:
Dinaa
05-20-2008, 12:03 PM
ha ha ha ha
I da im je dobro :lol:
Nego, ja vas ostavljam, idem spremati maleno moje za shkolu, cerka mi otishla u 7 vec... Uchite dovu danas mi ima ispit vjerovali ili ne ? Drugi razred a ispit ? Ako ovaj ne prodju, bez obzira shto su dobri djaci, ostavice ih da ponove razred... A desi se da je dijete nervozno, da ima tremu,... oni to ne gledaju uopshte. Allah dragi da joj pomogne . Amin !
Budite mi dobro kao i uvjek, Dzezzak Allahu Khajren es selamu alejkum
InshAllah da sve prodje u najboljem redu i da se svi radujemo upisu u treci razred.:tti_sister::tti_sister::tti_sister:
Dinaa
05-20-2008, 12:05 PM
I ja vas za sada Selamim,odoh i ja nesto spremati pa se cujemo inshAllah kasnije(ako budete tu).:SMILY139:
Haris88
05-20-2008, 12:06 PM
Da Allah da hajirli prođe na ispitu, amin!! Allah i tebe nagradio, we 'alejkumu-s-selam we rahmetullah!
Idem i ja, vakat meni učiti nešto. :p Es-selamu alejkum we rahmetullahi we berekatuh.
PS: Kako li će Amina častit ako joj ćerka in ša Allah položi? :D
@ Dina: We alejkumu-s-selam we rahmetullah.
AAminAA
05-20-2008, 02:34 PM
Ja se ubih od brige a on o chashcenju :angryblue:
Insha'Allah, bice dobro... i da ne polozhi, nece je smjeti ostaviti jer po federalnom zakonu , oni to ne mogu uchiniti jer dijete nije Amerikanche i ne pricha engleski kuci. Dakle zashticena je .Rodica mi kazhe:" Dobro te ne znash puno engleski, inache bi shkolu u muku zamotala " . :lol: Ja se muchim na svaki nachin, a ovdje misle da roditelji pogotovo stranci pojma nemaju o zakonu. Jednom sam ih za sina moga unishtila. Dijete pochelo u shkolu bez rijechi engleskoga a oni :" On ne koristi mnogo rijechi u razgovoru, plashimo se da dijete ima nekih problema" Ja poludila ! Pa gdje ce bolan koristiti ako ne zna ? Rekoh:" Uchite ga , za to ste placeni". Oni poludili, josh kad sam im poturila isprintano ovo od federalnog zakona, bez rijechi su ostali, nisu ni pogledali papire, a ja fino bismillah, pa im sve ischitam od tachke do tachke 3 lista! Glavu su spustili ni rijech progovorili nisu...
Zehra
05-20-2008, 03:45 PM
Samo tako ostro naprijed neka vide da muslimani nisu glupi, i meni su ovdje isto tako u NL za moje dijete kao nezna dovoljno a ovdje se od 4 godine ide u skolu pa reko niste normalni sta hocete ni vasa djeca koja su rodjena u NL stalno s vama samo holandski pricaju pa opet neznaju, pa im nebi pravo sto rekoh al ko ih sta pita samo svoja posla gledajte
AAminAA
05-20-2008, 03:48 PM
:salam2: Zehra,
Nikad nisam zhudila za novcem, a sad molim Allaha dragoga da nam poveca nafaku samo toliko da bi mogli placati privatnu shkolu "medresu" za djecu insha'Allah...
Haris88
05-20-2008, 03:51 PM
Ja se ubih od brige a on o chashcenju :angryblue:
In ša Allah, proći će ona dobro. Je l' se vratila iz škole, ima li kakvih habera kako je uraila test?
Insha'Allah, bice dobro... i da ne polozhi, nece je smjeti ostaviti jer po federalnom zakonu , oni to ne mogu uchiniti jer dijete nije Amerikanche i ne pricha engleski kuci. Dakle zashticena je .Rodica mi kazhe:" Dobro te ne znash puno engleski, inache bi shkolu u muku zamotala " . :lol: Ja se muchim na svaki nachin, a ovdje misle da roditelji pogotovo stranci pojma nemaju o zakonu. Jednom sam ih za sina moga unishtila. Dijete pochelo u shkolu bez rijechi engleskoga a oni :" On ne koristi mnogo rijechi u razgovoru, plashimo se da dijete ima nekih problema" Ja poludila ! Pa gdje ce bolan koristiti ako ne zna ? Rekoh:" Uchite ga , za to ste placeni". Oni poludili, josh kad sam im poturila isprintano ovo od federalnog zakona, bez rijechi su ostali, nisu ni pogledali papire, a ja fino bismillah, pa im sve ischitam od tachke do tachke 3 lista! Glavu su spustili ni rijech progovorili nisu...
Drugim riječima: antimaterija ovog smajlija: :shymuslima1:
:D
Šalim se... Neka vide Ameri da muslimankama, za razliku od njihovih "oslobođenih žena", nije ispran mozak.
Samo tako ostro naprijed neka vide da muslimani nisu glupi, i meni su ovdje isto tako u NL za moje dijete kao nezna dovoljno a ovdje se od 4 godine ide u skolu pa reko niste normalni sta hocete ni vasa djeca koja su rodjena u NL stalno s vama samo holandski pricaju pa opet neznaju, pa im nebi pravo sto rekoh al ko ih sta pita samo svoja posla gledajte
Prosto me nakon ovakvih komentara čudi kako Nizozemci imaju quwweta da nastave sa antisilamskom propagandom. D:
Zehra
05-20-2008, 04:01 PM
ma ima ih svakakvih kao onaj mamlaz wilders koji je snimio onaj film FITNA Allah mu naplatio ako Bog da insallah samo suti i gledaj ima ovdje hvala Allahu muslimana vise neg njih i onih koji se neboje nicega na Allahovom putu pa ni tog Wildersa:angryred:
AAminAA
05-20-2008, 04:30 PM
Nije se josh vratila iz shkole...insha'Allah bice dobro...
Nego Harise, eno sam na glavnoj otvorila temu o Srebrenici :( ...Dodaj koju rijech...video... anything
AAminAA
05-20-2008, 04:34 PM
Moj Buddy List
PM X Sakeena
PM X Lejlla
PM X Zehra
PM X Haris88
PM X Dinaa
Ala smo se okupili masha'Allah :D
Dinaa
05-20-2008, 04:40 PM
Moj Buddy List
PM X Sakeena
PM X Lejlla
PM X Zehra
PM X Haris88
PM X Dinaa
Ala smo se okupili masha'Allah :D
MashAllah bilo nas vise inshAllah.
Haris88
05-20-2008, 04:46 PM
Nije se josh vratila iz shkole...insha'Allah bice dobro...
Nego Harise, eno sam na glavnoj otvorila temu o Srebrenici :( ...Dodaj koju rijech...video... anything
In sha Allah hoću, samo dok malo pročeprkam.
Zehra
05-20-2008, 04:54 PM
jest vala bas samo da ovo ide malo brze
moglo bi se ovdje napravit kao chat neki ha sta vi mislite na isti nacin ali da brze ide,
Mozda onaj nas brat Muharem on je haman glavni i odgovorni sta smisli InsaAllah
AAminAA
05-20-2008, 04:54 PM
Odoh ja na namaz a vi pristavite kahvu dok se ne vratim. Sve chekate na mene :D
AAminAA
05-20-2008, 04:55 PM
jest vala bas samo da ovo ide malo brze
moglo bi se ovdje napravit kao chat neki ha sta vi mislite na isti nacin ali da brze ide,
Mozda onaj nas brat Muharem on je haman glavni i odgovorni sta smisli InsaAllah
Nisam za chat "chat" , fino nam je i ovjde samo da se ne pretjeruje. Tamo ne mozhemo kaHvu popit :D
Lejlla
05-20-2008, 04:56 PM
Esselamu alejkum ve rahmetullahi ve berekatuhu!
Sto ste se vi ovdje okupili mashAllah.
Amina seki kako prodje taj ispit nadam se da je sve proteklo u najboljem redu i da se dusa nasa mala sad vec odmorila od svih tih testova ?
E moja seko Zehra Holandzajni su pravi fasisti kao sto i vidis ali meni njihova mrznja pravo da ti kazem samo povecava iman i to je inshAllah bolje za nas muslimane to nas muslimane i tjera da razisljamo. Oni nisu ni svjesni da oni na taj nacin muslimanima samo jos vise povecavaju interes za islam da uce vjeru i da je praktikuju . Mada nije im ni lako kad vide da je na ulicama velikih gradova sve vise zena Holandjanki pokrivenih .Jednostavno oni su postali gori od zivotinja samo udovoljavaju svojim strastima svaki haram njima postao normalan a ljudima koji su toliko ogrezli u nemoralu i grijehu tesko je svatiti da neko ne zeli biti kao oni vec zeli moralan nacin zivota zivjeti.
Harise reci mi brate ima li u vas dzemat jedan decak koji se zove Andrej?
Weselam!
Zehra
05-20-2008, 04:57 PM
Hajde Amina hajde sad ce kahva ako Bog da pozuri da neohladi
Lejlla
05-20-2008, 04:59 PM
Amina seki postavi ovdje taj link za tu temu koju si tamo postavila da ne kopam po forumu.
Haris88
05-20-2008, 04:59 PM
@ Zehra: U pravu je Amina. Uostalom vi "seke" možete po MSN-u raspaliti. :D
@ Amina: We 'alejkumu-s-selam we rahmetullah. Kahvu ćeš ipak ti. :p
@ Lejla: Jeste, ima. :D Kako znaš?
Zehra
05-20-2008, 05:00 PM
draga sestro Amina nemislim ja na taj chat na koji ti mislis
Haris88
05-20-2008, 05:01 PM
@ Lejla: http://www.turntoislam.com/forum/showthread.php?t=33966
Pravo (prvo napisah prano) na naslovnoj.
Lejlla
05-20-2008, 05:11 PM
@ Lejla: Jeste, ima. :D Kako znaš?
Za tog djecaka je mnogo zanimljiva prica kad sam cula da on ide u dzamiju vjeruj mi da sam se toliko obradovala da to opisati ne mogu .Mogu zamisliti kako ce mu se baba obradovati kad to cuje eto sve joj dzaba i ime kad on nece da bude vlah.
Allah upucuje koga on hoce .Da ga Allah ucvrsti .
Taj mali mi je rodjak inace.
Haris88
05-20-2008, 05:29 PM
Amin, Allah učvrstio i nas i njega!
Ukratko nam je pričao kako je počeo klanjati i sl. Mene je iskreno iznenadilo na koji je način on ušao u Islam, još kad se sjetim kakvo mu je stanje u porodici. Doduše, kad si mu rođaka, čisto sumnjam da nisi prste uplela. :D
Brat je samo takav el hamdu lillah, batica mali kako ga neki zovu. :) A u džematu ga ne zovemo imenom Andrej.
Dinaa
05-20-2008, 05:46 PM
Hehe ja sam cula kako ga sejh Ferid zove :ma:,jer Andrej nije jedini nas rodjak u toj dzamiji.Heheh a i moj bivsi profesor filozofije je u vasem dzematu.
Necu vise nabrajat da ne pomislis da sam se preselila u PG ili da spijuni rade za mene :SMILY286:
Zamisli kako je to lijepo ,tako daleko a toliko informisana o svom dzematu :ma:
Haris88
05-20-2008, 05:54 PM
Edo ti predavao filozofiju? :D Ja mislim da je Edo jedan lik, legenda, brat jedan veliki, ma ša Allah.
Dakle, ko su ti špijuni? :D Nije valjda Andrej?!
X_Hidzab_X
05-20-2008, 05:56 PM
Masa'Allah sto me obradova ova kahva u sred dana :hijabi:
Haris88
05-20-2008, 05:58 PM
Evo još naših, ma ša Allah. :)
Ta kahva već 'ladna. :D
Dinaa
05-20-2008, 06:09 PM
Edo ti predavao filozofiju? :D Ja mislim da je Edo jedan lik, legenda, brat jedan veliki, ma ša Allah.
Ma kakvi spijuni,rekla sam da nemam ja para za spijune:angryred:.Nego sam se podobro informisala kad sam bila dole.Inace dosta osoba koje su u vas dzemat ja i Lejla poznajemo iz detinjstva :shymuslima1:
Inace nismo mi toliko stare hehe,nego mala carsija pa se narod poznaje medju sobom.A Andreaj nisam vidjela sad kad sam bila dole,ali sam cula sve pohvale za njega :ma: i bas mi je drago,jer ima babu u san se ne snila.
A sto se Eda tice sada kad sam bila dole imala sam sa njim jedan bas ne fin sustret(salim se mislim na ispit) tako da cuh i za njega da je u dzematu:ma:.
AAminAA
05-20-2008, 06:12 PM
Ehlen we sehlen seko :)
Blago meni za mene, uzdaj se use i u svoje kljuse :D
Evo kaHve
http://img250.imageshack.us/img250/2387/126sk2.jpg
http://img250.imageshack.us/img250/2387/126sk2.jpg
Jest da izgleda ko da se cigo u njoj okupao ( nema kajmaka :D )
Ali bujrum :muslim_child:
Haris88
05-20-2008, 06:17 PM
@ Dina: Jeste, ma ša Allah, mali batica je brat i po, makar ja tako mislim, Allah najbolje zna.
A Edo priča da je merhametli profesor, kaže dovoljno ga slušati imaš dvojku. :D Tako da... Ti mora da si pričljiva neka osoba kod njega na času. :p A kad sam slušao kakav je kao klinac bio baksuz te čime se sve intereesovao, samo da ga Allah nagradi.
AAminAA
05-20-2008, 06:19 PM
jer ima babu u san se ne snila.
http://i31.tinypic.com/2144jmg.jpg
http://www4.slikomat.com/06/1205/241201enup.jpg
Uzmite koju kokicu :D
Lejlla
05-20-2008, 06:21 PM
MashAllah mene vise obradova da si nam se ti javila i pridruzila ovdje u muhabetani nego cak i ova kahva mada radujem se ja i kahvi pa jos kad je ja ne kuham onda je moja radost neizmjerna.
AAminAA
05-20-2008, 06:24 PM
Ko je sad ova seka ( X_Hidzab_X ) ? Jel' se preobukla u novo ruho ovdje a znam je ? Ili je ne znam ?
Lejlla
05-20-2008, 06:29 PM
A reci mi jel ima jedan Edin u vesem dzematu miran decko cini mi se da je elektro tehniku zavrsio a predpostavljam da je vec i magistrirao .Jako pametan decko i finog ahlaka .Ne pitaj jeli nam rod inace ces pomisliti da su nam u Podgorici svi rod.
Haris88
05-20-2008, 06:29 PM
@ Dina & Lejla: dzematpg.webng.com Ovo je trenutno prezentacija koju pravi jedan ahi iz džemata. Iako se u vezi nekih stvari na prezentaciji ne slažem, no: nek' i naš džemat ima svoj glas na netu.
X_Hidzab_X
05-20-2008, 06:30 PM
Mash'Allah i kokice su tu, pa kahva, pa cevapi, jos samo kakve chorbe i super :D
X_Hidzab_X
05-20-2008, 06:31 PM
:blackhijab:javljam se s posla, pa samo po malo provirim
Haris88
05-20-2008, 06:32 PM
A reci mi jel ima jedan Edin u vesem dzematu miran decko cini mi se da je elektro tehniku zavrsio a predpostavljam da je vec i magistrirao .Jako pametan decko i finog ahlaka .Ne pitaj jeli nam rod inace ces
pomisliti da su nam u Podgorici svi rod.
Jeste. :D Za magistraturu (odnosno M. Sc.) ne znam ništa, sad radi...
Dakle, koji procenat PG vam je rod: 50%, 60%...?
Lejlla
05-20-2008, 06:32 PM
Ko je sad ova seka ( X_Hidzab_X ) ? Jel' se preobukla u novo ruho ovdje a znam je ? Ili je ne znam ?
Ja mislim da je neznamo jos .Ali zato imamo jaku zelju da je upoznamo .
Hajde bujrum seko hidzab .:ma:
AAminAA
05-20-2008, 06:35 PM
Da nije emetullah ? :D
We la Havle we la Kuvete illa... bash sam radoznala sad :D
X_Hidzab_X
05-20-2008, 06:36 PM
Zovem se Elma-muslimanka - islamske vjeroispovijesti:hijabi: , inace iz Sarajeva, trenutno zivim u USA. Udata i imam kcer Elhamdulillah sace joj 4 godine insa'Allah u junu. Plaho volim kahvu :D eto toliko ne znam sta vas zanima. Pitajte a ja cu odgovarat insa'Allah.
Selam
Haris88
05-20-2008, 06:38 PM
Od mene Es-selamu 'alejkum we rahmetullahi we berekatuh jer je vakat akšamu ovdje.
PS: Bude li se kava o'ladila sledeći put kad budem dolazio, ako Allah da, žalim se UN-u direktno. :D
Lejlla
05-20-2008, 06:38 PM
Jeste. :D Za magistraturu (odnosno M. Sc.) ne znam ništa, sad radi...
Dakle, koji procenat PG vam je rod: 50%, 60%...?
Mislim da siguran procenat jako tesko utvrditi ,jer je u stalnom porastu.:ma:
Lejlla
05-20-2008, 06:41 PM
Zovem se Elma-muslimanka - islamske vjeroispovijesti:hijabi: , inace iz Sarajeva, trenutno zivim u USA. Udata i imam kcer Elhamdulillah sace joj 4 godine insa'Allah u junu. Plaho volim kahvu :D eto toliko ne znam sta vas zanima. Pitajte a ja cu odgovarat insa'Allah.
Selam
MashAllah Amina evo tebi dupla kona .:ma:
AAminAA
05-20-2008, 06:41 PM
Masha'Allah moja sarajchica :D
Ima nas ima :lol:
Nego, odoh i ja narode, moram maloga da podignem iz shkole .
Es selamu alejkum, pa se chujemo kasnije insha'Allah !
X_Hidzab_X
05-20-2008, 06:43 PM
Haman je i meni vakat klanjat podne insa'Allah
Esselamu alejkum we rahmetullahi te 'ala we berekatuhu
Lejlla
05-20-2008, 06:44 PM
Hajde pa se javi inshAllah .
Seko Elma jel pises jos na nekom drugom nasem forumu ili si samo ovdje ?
Tebi podne a meni jos malo pa ce biti aksam inshAllah.
Ve alejkumu selam ve rahmetullahi ve berekatuhu!
Dinaa
05-20-2008, 06:48 PM
Mislim da siguran procenat jako tesko utvrditi ,jer je u stalnom porastu.:ma:
:ma::ma::ma:
AAminAA
05-20-2008, 07:16 PM
Evo mene nazad, mada moram neshto skuHat, a pojma nemam shta. Ono svaki dan se neshta sprema , pa mi preko glave doshlo...
Jah, lonac + PC = kuhinja :lol:
AAminAA
05-20-2008, 07:18 PM
MashAllah Amina evo tebi dupla kona .:ma:
Jest' Vallahi bash dupla :lol:
I tamo i 'vamo :lol:
Ja se chudila shto mi to Lejla kazhe "dupla kona" ? Nisam ja sama sebi jedna ...
Mah Mozak Bosanski dok ukopcha, helem nejse, da sam Hercegovka bilo bi sluchaj X :D
AAminAA
05-20-2008, 07:30 PM
Haman je i meni vakat klanjat podne insa'Allah
Esselamu alejkum we rahmetullahi te 'ala we berekatuhu
we alejkumu selam we rahmetullahi te'ala we nerekatuhu :)
Mora da si negdje ka Chikagu ..... ?
AAminAA
05-20-2008, 07:30 PM
Ja se raspisala sama sa sobom :lol: :D
Haris88
05-20-2008, 07:37 PM
Ako ti za utjehu... Nisam ni ja odmah ukapirao kako dupla kona. :D
Ilderina
05-20-2008, 07:42 PM
Bas lijepo da otkri ovu website bas je super, a :ma: ima nas ovdje puno
Elhamdulillah samo tako
AAminAA
05-20-2008, 07:57 PM
Dobrodoshla seko :SMILY139:
Nadam se da cemo se lijepo druzhiti, upotpunjavati svoje znanje i steci koji sevap insha'Allah ! :blackhijab:
AAminAA
05-20-2008, 07:59 PM
Ako ti za utjehu... Nisam ni ja odmah ukapirao kako dupla kona. :D
:) Ja svo vrijeme dok sam ishla maloga podici razmishljala... ono na kraju i ukapirah :D
Ilderina
05-20-2008, 08:07 PM
Selam sestro Zehra,
Znamol se mi kojim slucajem. A upravu si ovo malo sporo ide vakat prodje dok se pojavi poruka
Wesselam
AAminAA
05-20-2008, 08:07 PM
@ Harise
Gledaj ovo
http://www.youtube.com/watch?v=1vNBwsGw8mU&eurl=http://www.turntoislam.com/forum/showthread.php?t=33702
Bilo bi dobro kad bi neko ovo titlovao na bosanskom. Masha'Allah , jako dobar i koristan govor da nas malo otrijezni ... Toliko istine o nama muslimanima danas subhan'Allah !
Haris88
05-20-2008, 08:12 PM
Sad ću ga na skidanje in ša Allah. :) Možda i ne bi bila loša da se organizujemo te ovo in ša Allah prevedemo.
AAminAA
05-20-2008, 08:18 PM
Stvarno, odavno nisam slushala ovakav govor da ti prodrma sve nerve i probudi iz "pospanog " stanja . Insha'Allah da se opametimo ! Da nam Allah s.w.t., poboljsha stanje Amin ! Kazhe na jedno mjesto: "Zashto se plashish smrti kad ionako morash umrijeti"? Ovo je predobar video
Nego ti si se izgleda ovdje parkirao i ne sheta ti se forumskom mahalom :lol: Tamo na engleski ima mnogo korisnih stvari.
Haris88
05-20-2008, 08:21 PM
Ionako sa engleskim forumima više nego na ostalim. :D
Lejlla
05-20-2008, 08:28 PM
Bas lijepo da otkri ovu website bas je super, a :ma: ima nas ovdje puno
Elhamdulillah samo tako
Ehlen ve sehlen seko!
I bujrum na kahvu evo seka Amina tek skuhala.:ma:
Ilderina
05-20-2008, 08:47 PM
Odoh ja na spavanje cujemo se mi sutra ako Bog da InsAllah ako ko bude uz jutarnju kahvu bujrum sad je kasno a nas seka Amina pravo vrijedna svaka cast.
:wasalam: :SMILY139:
Dinaa
05-20-2008, 08:58 PM
Da vam se pohvalim sto sam nabavila neku dobru kahvu
http://img291.imageshack.us/img291/2493/kahvadm0.jpg (http://imageshack.us)
http://img291.imageshack.us/img291/2493/kahvadm0.36cb00ae81.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=291&i=kahvadm0.jpg)
X_Hidzab_X
05-20-2008, 09:43 PM
:ma:masha'Allah sto je fina ta kahva Dino seko, imal jedan fildzan za mene :hijabi:
Selam
P.S. jesam u Chicagu
X_Hidzab_X
05-20-2008, 09:47 PM
masha'Allah fino predavanje na youtube. Ja mogu prevesti insa'Allah pa vam poslati text, potrudicu se preko vikenda posto ovim radnim danima ne znam gdje se nalazim :SMILY29:
Ostanite u Allahovoj SWT milosti insa'Allah, vakat ici kuci :blackhijab:
Esselamu Alejkum we Rahmetullahi te 'ala we Berekatuhu
AAminAA
05-20-2008, 10:35 PM
Dzezzak Allahu Khajr seko Hidzab :)
...znala sam da si u Chicago, chim si napisala kad klanjash podne :)
Vremenska razlika :D
AAminAA
05-21-2008, 12:08 AM
Da vam se pohvalim sto sam nabavila neku dobru kahvu
http://img291.imageshack.us/img291/2493/kahvadm0.jpg (http://imageshack.us)
http://img291.imageshack.us/img291/2493/kahvadm0.36cb00ae81.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=291&i=kahvadm0.jpg)
Midzina kaHva, masha'Allah :D
muharram23
05-21-2008, 02:09 AM
Evo kaHva u sluchaju da neko trazhi
http://www.coolinarika.com/repository/images/_variations/6/3/63494ec8f011eddfc1699a679ebb2e09_content_large.jpg
a evo i cevapi samo se nemojte prejest', ne valja nikako :D
http://www.makdeli.com/images/cevapmrak.jpg
selamu alejkum
Wow 12 stranica, sta je ovo :).
SubhanALlah mislio sam da je prva slika sa rahatlokumom bila predivna ali tek ove cevapeeee Allaaaaaaahu ekber. Placemise.
weselam
Dinaa
05-21-2008, 07:03 AM
Esselamu alejkum!
Ja evo svratih prije posla da vas samo poselamim a kad vidim te cevape i meni se place.Kupila ja neki dan neke cevape ovdje halal ali to na sve lici na cevape ne lici ada cak i ne mirisu kao cevapi kad se na rostilj stave.
Sto je tice ove teme i broja postova ocito je da se ovdje ima uvijek nesto reci a i kahva se ''popiti'' pa makar i hladna.
Nego gdje nam nestade seka Zehra?
Amina polozili ti taj razred.:tti_sister:
Haris88
05-21-2008, 07:11 AM
We alejkumus-selam...
To došla da wake-up coffee popiješ ovdje. :D
Zehra
05-21-2008, 07:58 AM
Esselamu alejkum
Evo mene, malo me sestra Amina u startu zakoci mada nisu lose namjere bile al nema veze Allah zna.
A haman se ovdje uglavnom vec poznajete licno pa se izmedju sebe dopisujete.
Slaba komunikacija s ostalim dijelom svijeta :)
Wesselam
Haris88
05-21-2008, 08:01 AM
Esselamu alejkum
Evo mene, malo me sestra Amina u startu zakoci mada nisu lose namjere bile al nema veze Allah zna.
A haman se ovdje uglavnom vec poznajete licno pa se izmedju sebe dopisujete.
Slaba komunikacija s ostalim dijelom svijeta :)
Wesselam
We 'alejkumu-s-selam we rahmetullah...
Makar ja ne poznajem nikoga lično, ali su neki od nas ("neki" :D ) došli po pozivu, jer se znamo sa nekih drugih sajtova.
Nego bujrum sestro, hoćemo li šta častiti. :D
Zehra
05-21-2008, 08:07 AM
moze brate reci sta bi kahvu il caj :)
Zehra
05-21-2008, 08:10 AM
ima vala i cevapa nego brate tebi je sada noc jelde aksam
Haris88
05-21-2008, 08:11 AM
Da ne bude da sam praznih ruku dočekao goste. :D A za mene čaj ako može. :D
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/13/Balkan_Cake_(Doma%C4%87i_Kola%C4%8Di)_Oblatine.JPG/800px-Balkan_Cake_(Doma%C4%87i_Kola%C4%8Di)_Oblatine.JPG
Zehra
05-21-2008, 08:16 AM
Uh dobre ti ove oblatne, ja nisam bila vrijedna pa nisam nista spremila drugi put InsAllah
Caj stize
Haris88
05-21-2008, 08:17 AM
Uh dobre ti ove oblatne, ja nisam bila vrijedna pa nisam nista spremila drugi put InsAllah
Caj stize
DA su moje pa bih se hvalio... Tetka Google ovo spremala...
Zehra
05-21-2008, 08:19 AM
:) ma hajde ba neka ima slika nije bitno cije su
Zehra
05-21-2008, 08:21 AM
Evo caja
http://caj
Haris88
05-21-2008, 08:23 AM
:) ma hajde ba neka ima slika nije bitno cije su
I to što kažeš. :D Nego ovako me samo želja povuče, moram sad nešto iz realnog svijeta potražiti slatko da pojedem. :D
Zehra
05-21-2008, 08:24 AM
ups pardon greska
Haris88
05-21-2008, 08:28 AM
Vidim i ja. :D
Zehra
05-21-2008, 08:29 AM
:angryred: Nece da ubaci sliku kako to
Haris88
05-21-2008, 08:31 AM
Prvo nađeš sliku, i kopirašjoj URL. Ovdje gdje pišeš poruku imaš ovu žutu sličicu, sa nekim brdom ili tako nešto. Klikneš na to, otvara se jedan mali dijalog box, i tu prilijepiš URL... Ili kucaš ovdje zalijepiš url
Zehra
05-21-2008, 08:54 AM
http://180px-Kopje_thee[1]
Hajd da vidimo mozel sad
Haris88
05-21-2008, 08:57 AM
http://180px-Kopje_thee[1]
Hajd da vidimo mozel sad
Uhti, treba da iskopiraš čitav URL. Kada nađeš sliku, desni klik na sliku, i nađeš "Copy Image Location" ako koristiš Firefox, ako koristiš Internet Explorer, onda nađeš u "Properties". I iskopiraš čitav URL od http:// pa do kraja.
Zehra
05-21-2008, 08:57 AM
url[180px-Kopje_thee[1]
Zehra
05-21-2008, 08:58 AM
ma ima sliku u mapi jednoj na svom kompjuteru
Zehra
05-21-2008, 09:00 AM
180px-Kopje_thee[1].jpg
Zehra
05-21-2008, 09:02 AM
odustajem necu vise
Haris88
05-21-2008, 09:02 AM
ma ima sliku u mapi jednoj na svom kompjuteru
A to je na tvom kompjuteru? Onda imaš dvije opcije:
Ovdje gdje edituješ tekst pored Fontova, Sizes, imaš ovaj attachment, gore pri vrhu imaš prazna polja, pored njih piše Browse i tu klikneš i nađeš sliku na svom PC-u.
Ili druga opcija: odeš recimo na http://imageshack.us/ i tu se registruješ, i na ImageShack uploaduješ sliku.
Ili treća opcija: Google. :D
Haris88
05-21-2008, 09:03 AM
Danas čaj na račun kuće:
http://www.nederlandtafelt.nl/images/content/651/kop%20thee.jpg
*Saniyah*
05-21-2008, 09:06 AM
As Salaamu alejkum
http://www.bosanska-kostajnica.com/upload/news/kafa_set.jpg
http://www.vincek.com.hr/images/sections/kategorija-start-kolaci.jpg
:muslim_child:
Zehra
05-21-2008, 09:10 AM
Eh bas vam hvala da se ja nemucim valja po dijete u skolu pa kad dodjem iztrazivat cu a kod mene nestoji nigdje browse mozda to samo za one koji su duze uclanjeni ili...
Al hajde snacu se pa i ja jednom kahvu i caj da posaljem hehe
Haris88
05-21-2008, 09:15 AM
Eh bas vam hvala da se ja nemucim valja po dijete u skolu pa kad dodjem iztrazivat cu a kod mene nestoji nigdje browse mozda to samo za one koji su duze uclanjeni ili...
Al hajde snacu se pa i ja jednom kahvu i caj da posaljem hehe
In ša Allah... I ja vas napuštam in ša Allah, valja nazad u Podgoricu. :P
Kafu već iščekujem. :D
Barekallahu fikum, we džezakumullahu hajren. Es-selamu alejkum we rahmetullah!
AAminAA
05-21-2008, 12:03 PM
url[180px-Kopje_thee[1]
Halali shto smo se pogreshno razumjele za onaj chat sestro, ja sam mislila da ako se chat napravi to ce biti sa sve sa sajta jer se ne mozhe to postaviti samo za odredjene. Drugo, na tom chatu bi trchali ko ovce na solilo a nash cilj je da pishemo vishe o Islamu . I ova tema je dovoljna, ali nemojmo mnogo vremene njoj pridavati. Loshe je za nas da pishemo samo ovdje a da mnoge Islamske teme ne chitamo i ne komentarishemo. Trece, na chatu se kavha i cevapi ne mogu pristaviti, a muhabeta bez kahve nema :D
Eto, to smo sredili sad u vezi linka i slika da ti kazhem. Upishi shta te interesuje u google ( kahva, kolachi... ) otvorice ti razne stranice, onda pogledaj na vrh pishe:
Web : Images -Maps -News -Shopping- Gmail -more
Klikni na images
Izacice ti slike, onda klikni na sliku koju zhelish ovdje prenijeti, otvorice ti kao neku stranicu a ti na vrhu i dalje vidish onu sliku. Pored te slikice klikni :
See full-size image.
Onda ti izadje samo ona na ekranu. Klikni na link u address baru da poplavi, desnim klikom na mishu klikni copy
Onda ovdje kad postavish u svoj post prvo napishi paste link koji si kopirala i opet zatvori sa
i to je to :D
Zehra
05-21-2008, 01:31 PM
http://www.50plus.at/cocktails/cocktails.jpg
eto sad ako nebude dobro onda sam stvarno zalutala
Zehra
05-21-2008, 01:32 PM
:mashallah: da i meni uspje dobro je evo da malo se rashladimo
AAminAA
05-21-2008, 01:41 PM
:salam2: :ma: seko , uspjelo ti je :lol:
Hvala za sokic, bash mi sad treba :D
Zehra
05-21-2008, 01:42 PM
http://img64.imageshack.us/img64/2787/recipespcafeesmeralda33vm2.jpg
Evo Harise one kahve s malim zakasnjenjem
Zehra
05-21-2008, 01:43 PM
:wasalam: seko
ma malo sam zbunjena selidba u toku pa neznam gdje mi je glava
Esedullah
05-21-2008, 01:52 PM
Imal' neki napitak da mi razgali bolove u zeludcu. Ubi me zgaravica. :D
Zehra
05-21-2008, 02:00 PM
Evo ja nadjoh u nekim novinama da je dobro bananu pojest kada vas muci kiselina evo kako kazu
Banana stvara prirodni efekat kiselina u tijelu, stoga ukoliko patite od zgaravice, pojedite bananu za olaksavanje simptoma.
Eto tako kazu pa sad ja nisam isprobala nemam tih problema hvala Allahu a nadam se da ce tebi pomoc
Zehra
05-21-2008, 02:04 PM
Takodje je isto dobro sode bikarbona ili kiselu vodu ili pak tablete REMI pa sad sta je ko u mogucnosti i kome je sta pri ruci
Esedullah
05-21-2008, 02:13 PM
:jazaak:
Da te Allah s.w.t. nagradi. Hvala na savjetima.
Stanje nije bas extra alarmantno. To ja vise onako zeze radi. Inace elhamdullillah nemam problema sa zgaravicom, nesto me od jutros safatalo. Vjerovatno zbog dorucka. Pojeo sam neke pancerote, bile su malo masnije, a inace ne gotivim masno. Bil hajr insaAllah.
Zehra
05-21-2008, 02:27 PM
A ja cijeli komsiluk digla na noge da traze lijek :) a ti se zezo
al hajde mozda kome bude na hajr i dobro
AAminAA
05-21-2008, 02:31 PM
Imal' neki napitak da mi razgali bolove u zeludcu. Ubi me zgaravica. :D
Evo bujrum :D
http://www.jimsalmon.com/pix/AlkaSeltzerFizz.jpg
Esedullah
05-21-2008, 02:48 PM
Đe me nađe :D Evo vec mi malo lakse, elhamdullillah.
:jazaak:
Sad sam na poslu, al cim dodjem kuci ima da mahnem jednu "šumeću" , insaAllah. :D
Zehra
05-21-2008, 05:18 PM
sta je ovo nigdje nikoga nema
Dinaa
05-21-2008, 05:33 PM
Esselamu alejkum evo i mene,jeli ko kuhao kahvu???:SMILY288:
Zehra
05-21-2008, 05:42 PM
http://meri.nomadlife.org/uploaded_images/kafa-704612.jpg
Evo je sestro
Lejlla
05-21-2008, 06:42 PM
Esselamu alejkum !
Ima li bujruma?
Zehra
05-21-2008, 06:45 PM
Ima ima hajde dok nije ohladila
Lejlla
05-21-2008, 06:52 PM
Esselamu alejkum!
Evo i ja stigla taman na vrijeme na kahvu.Pa ima li bujruma?:shymuslima1:
Zehra
05-21-2008, 06:58 PM
Ima ba Lejlla bujruma evo i kolaca
http://www.sladkikot.com/images/minjoni/kolac4.jpg
Dinaa
05-21-2008, 07:17 PM
Ima ba Lejlla bujruma evo i kolaca
http://www.sladkikot.com/images/minjoni/kolac4.jpg
:ma::ma::ma: Sto nam je neko danas vrijedan.
Zehra
05-21-2008, 07:21 PM
Nego nego jesil vidjela, bice i bolje ako Bogda insAllah
AAminAA
05-21-2008, 07:22 PM
Ovo sam danas pravila Bujrum :D
Indijanke
http://i30.tinypic.com/20tqtlw.jpg
http://i27.tinypic.com/1zemvd.jpg
Lejlla
05-21-2008, 07:27 PM
Meni kompjuter nesto bio blokirao pa sam vas zato selamila vise puta ,jer mi nije prikazivalo da sam poslala poruku .Sad sam ocistila kolacice koji su se bili nakupili i sad je sve u redu.Fini ti ti kolace seko Zehra mashAllah.
Lejlla
05-21-2008, 07:28 PM
Ovo sam danas pravila Bujrum :D
Indijanke
http://i30.tinypic.com/20tqtlw.jpg
http://i27.tinypic.com/1zemvd.jpg
Daj recept za te indijance.
Dinaa
05-21-2008, 07:29 PM
Hocu recepte odmah na vidjelo :girl3:
Zehra
05-21-2008, 07:30 PM
Vidim ja ti dupliras haj nema veze desi se to, dobro izgledaju indijanci a haman nije ni komplikovano praviti
Zehra
05-21-2008, 07:32 PM
Evo kolaca evo i sestre Dine
Dinaa
05-21-2008, 07:47 PM
Heheh gdje su kolaci tu sam i ja ili obrnuto,haj nema veze :SMILY288:
Kako si seko Zehra?
Zehra
05-21-2008, 08:13 PM
Elhamdulillah dino dobro je, kako si mi ti sa svim tim kolacima,
Dinaa
05-21-2008, 08:16 PM
I ja sam elhamdulillah dobro,za kolace me ne pitaj hehe to je moja losa navika nego vi fino mi dajte te recepte.Heheh pa da se i ja hvalim sa kolacima :SMILY153:
Zehra
05-21-2008, 08:18 PM
Ja nemam recepta za ove indijanske a sestra Amina negdje otisla haman,
Zehra
05-21-2008, 08:27 PM
Ja vas selamim ostajte mi u svakom dobru
Pa se sutra cujemo insaAllah
Wassalam
Dinaa
05-21-2008, 09:03 PM
Ve selam seko pa se pisemo inshAllah.:muslim_child:
AAminAA
05-21-2008, 09:25 PM
Evo i mene :lol:
sad ce recept :muslim_child:
Dinaa
05-21-2008, 09:26 PM
Kako si nam ti ljubazna :ma:
AAminAA
05-21-2008, 09:31 PM
INDIJANKE, INDIJANCI, INDIJANSKO SELO...kako god obrnesh isto je :D
6 jaja ( odvojiti bjelance i zhumance )
U zhumanca dodati fildzak shecera, fildzan ulja, fildzan mlake vode, malo brachna i prashak za pecivo.
Peci .
Od bjelanaca i 200 gr shecera umutiti sham. Prvo bjelanca sa malo malo soli ( bolje se ulupaju ) Onda shecer.
U sherpi uzavreti 300 gr shecera sa malo vode, tek da pokrije shecer.
Kad pochnu balonchici, viljushkom umochiti i puhnuti u nju. Ako se pravi balon dovoljno je kuhan.
Sipati sherbet u tankom mlazu u shampitu i mutiti mikserom non-stop dok se ohladi sham.
Pecheni biskvit politi s malo soka , kad je hladan uzeti fildzan i njime vaditi krugove.
Onda slijedi oblikovanje.
Vrecu od velofana malo prerezati na vrhu. Puniti sham u nju. Onda u kruzhnom pokretu ukrashavati kolache.
Politi glazurom od chokolade.
300 gr., chokolade otopiti sa 120 gr., margarina, i malo vode.
A sad rukave zasuchite i na posao. Mislim ne sad sad... ali prva shansa
Meni je ovo prvi pokushaj, mada drugi put insha'Allah spajacu dva po dva kruzhica. Izmedju takodje filovati shamom... :lol:
Dinaa
05-21-2008, 09:38 PM
Lejla prepisi ovaj recept, i sutra inshAllah kad dodjem sa posla hocu da me cekaju indijanci na stolu :muslim_child:(hehe kako sam pametna :ma:)
Hvala seko AAminAA:SMILY252:
AAminAA
05-21-2008, 09:49 PM
http://i27.tinypic.com/14xl8on.gifhttp://i27.tinypic.com/14xl8on.gifhttp://i27.tinypic.com/14xl8on.gif
E moja Dino, umalo sa stolice ne padoh http://i27.tinypic.com/14xl8on.gif
Zehra
05-22-2008, 09:29 AM
Esselamu alejkum ve rahmetullahi veberekathu,
Sta je ovo niko nije kahvu pristavio:confused:
AAminAA
05-22-2008, 11:35 AM
E, shta si ti pametna...masha'Allah :D
Kahvu pravi ko prvi dodje...dakle....marsh u kuhinju ( google ) i spremi kaHvu :lol:
Lejlla
05-22-2008, 12:57 PM
Jupi ja sam zadnja samo izgleda nista od kahve opet .Na kraju cu ja izgleda morati ipak u kuhinji iako sam zadnja stigla .
Lejlla
05-22-2008, 12:58 PM
http://img139.imageshack.us/img139/2007/kafajy10wv8.png (http://imageshack.us)
http://img139.imageshack.us/img139/2007/kafajy10wv8.ae9999e1ac.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=139&i=kafajy10wv8.png)
AAminAA
05-22-2008, 01:08 PM
Ooooo vidi vidi Lejle :lol:
Masha'Allah, nego spremili ti indijanke Dini ? E kako sam se slatko ismijala sinoc kad prochitah njen zadnji post :lol:
Lejlla
05-22-2008, 01:31 PM
Jasta sam bas ce se pocastiti hehe.
\inace danas sam ja slobodna a ona radi .Sta ti danas radis kako djecica slusaju li ?
AAminAA
05-22-2008, 01:37 PM
Elhamdulillah dobro su, u shkoli su...Kisha nam pada evo neko vrijeme, hladno ko da nije skoro kraj maja subhan'Allah ....
A ti Lejla ...shta ima kod tebe ?
Lejlla
05-22-2008, 01:42 PM
Elhamdulillah sve je dobro.Ja evo spremala lazanju i tako nista evo pomalo se dosadjujem i cekam da ovi koji rede dodju sa posla da pijemo kafu zajedno inshAllah.
Zehra
05-22-2008, 01:45 PM
:bismillah1:
Eh Amina i ti sad malo pretjera znas li ti kome se mars govori????
AAminAA
05-22-2008, 01:57 PM
Moj originalan post:
E, shta si ti pametna...masha'Allah :D
Kahvu pravi ko prvi dodje...dakle....marsh u kuhinju ( google ) i spremi kaHvu :lol:
Halali ako sam te ovim uvrijedila, a ti mene sigurno nebi da si mi u shali to rekla. Mada nama treba "stvarno jaka sestrinska ljubav" da nebi takve ispade shvatali kao uvrede. Marsh se govori u shali i onima koje cijenish i poshtujesh, ironichnim i blagim tonom... onda kad je shala tu, kad smo mehki i raspolozhni. Helem nejse, shala je chesto nepozheljna kad se neko dovoljno i ne poznaje...
Halali josh jednom. Dzezzak Allahu Khajren !
Zehra
05-22-2008, 02:18 PM
:salam2: sestro Amina
Ma hajde nema veze Allah najbolje zna sta se u cijoj glavi vrti, ja nisam navikla na takve rijeci a pogotovo nisam ocekivala na ovom forumu.
Moj halal imas ali nije lijepo da se pojavljuje takvo nesto ovdje jer ako smo braca i sestre po vjeri treba da se postujemo a kakav je ko to zna Allah dz.s. najbolje.
Lejlla
05-22-2008, 02:33 PM
Od Safijje bintu Hujejj, radijallahu anha, se prenosi da je rekla: "Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao je: „Zaista sejtan kola covjekovim tijelom kao sto kola krv.“Hadis prenose: El-Buhari: 4/282 i Muslim: 14/155.
Zato halalimo jedni drugima i idemo dalje inshAllah.
Lejlla
05-22-2008, 02:35 PM
Nego googlajuci naidjoh na ovo pa eto da vas pitam znali neko sta vise o ovome?
Evo upravo citiram knjigu od Muharema Stulanovica: "Mensur Abdul-Kerim Muhammed napisao je knjigu u kojoj je na temelju medicinskih eksperimenata i analiza koje je vrsio dr. Muhammed el-Husejni, magistar medicinskih znanosti, sa svojim saradnicima dosao do frapantnih otkrica. Naime, krvna grupa uzoraka krvi koju je uzimao od osoba sa bolescu sar'a ili sihra u vrijeme ucenja rukje, razlikuje se od njihove krvne grupe kada se ne uci rukja. Krv iste osobe uzeta u momentu ucenja rukje i sa istog mjesta (uboda) kad se rukja ne uci imala je razlicitu krvnu grupu. Crvena krvna zrnca te krvi ne samo da nisu odumirala poslije 12 sahata, nego su se umnozavala." On dalje kaze: "Naravno, nije nam cilj vodjenja polemike oko ovih pitanja, nego ovo navodimo samo kao publikovane primjere, do kojih je lahko doci."
AAminAA
05-22-2008, 03:10 PM
Zehra, ako se kad vishe budem tebi obracala biracu ozbiljne rijechi , a sa ostalima cu onako ko i do sad shto smo...Shto se tiche tvog sluchaja, za mene je diskusija zavrshena...Nisam ovdje da bi se raspravljala ! Zatrazhila sam ti halala , ako smatrash da nije dovoljno, reci shta treba samo me poshtedi dalje rasprave molim te... Zaista shejtan kola ljudskim tijelom... Ne stvarajmo svadju bez potrebe i ne zaboravimo s kojim smo nijjetom ovdje !
@ Lejla, nisam to seko chitala , a hvala ti shto si postavila ovdje :)
Lejlla
05-22-2008, 03:39 PM
Selam alejkum ima li koga?
Dinaa
05-22-2008, 04:01 PM
Esselamu alejkum sekice moje drage!
Evo ja dosla sa posla pa odlucila da castim kahvu :muslim_child:
http://img169.imageshack.us/img169/6885/kahvafv7.jpg (http://imageshack.us)
http://img169.imageshack.us/img169/6885/kahvafv7.dd95178a4b.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=169&i=kahvafv7.jpg)
Lejlla
05-22-2008, 04:24 PM
Pa sto samo jedan fildzan nisi valjda samo sebi skuhala a mi ostali izvolite gledati?
Dinaa
05-22-2008, 04:38 PM
Ada nije nego mi se svidja taj fildzan heheh evo sad ce i za ostale kahva :muslim_child:
http://img261.imageshack.us/img261/3089/6aozneskw8.jpg (http://imageshack.us)
http://img261.imageshack.us/img261/3089/6aozneskw8.da0290ebbe.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=261&i=6aozneskw8.jpg)
AAminAA
05-22-2008, 04:57 PM
Masha'Allah shto si mi vrijedna :lol: Blago onom ko te u kucu uvede :D
Dinaa
05-22-2008, 05:03 PM
Hehehe ne kuham kahvu po kucama :D za to je zaduzena teta google :SMILY346:
Nego kako si mi ti seko,kako djecica jel curica polozila?
AAminAA
05-22-2008, 05:16 PM
Ne znam Dina, josh mi nishta nije poslano. Kako Allah dragi hoce, nego, kako ti prijaju Lejlini kolachi ? Ko chasti povodom banovanja ? :lol:
Lejlla
05-22-2008, 05:36 PM
Kad bi svi danas banovani castili haman bi to bila prava velika gozba.
Dinaa
05-22-2008, 05:55 PM
Lejla je za tu priliku posebno umijesila punu serpu musmula.:SMILY335:
Nego ja jos uvjek ne mogu da se pohvalim,mene ili je zaboravio ili sam mu toliko simplasticna da nema srca da mi srce slomi:confused:
AAminAA
05-22-2008, 07:16 PM
Tebi je i bilo recheno da ce te poshtediti bana :SMILY149:
Dinaa
05-22-2008, 07:34 PM
Ne mozes vjerovati kako sam im zahvalna na toj postedi :SMILY346:
GAZIJA
05-22-2008, 07:38 PM
Aman ZaHman sestre uveliko muhabet:SMILY346: Reko sam ja na pocetku bosanskog pod-foruma dok nebude sestara, bit ce mrtvilo ovdje, izgleda bio sam u pravu. Da vas Allah nagradi sto ste ovo malo ozivile:jumpclap::biggrin:
Dinaa
05-22-2008, 07:43 PM
Amin ve ijjake brate.
Gdje se mi pojavimo tu i kompjuter samo sto ne proprica :)
Dinaa
05-22-2008, 08:15 PM
Ima li koga hornog za kahvu i baklavu?
Lejlla
05-22-2008, 09:46 PM
Ima ja samo nesto ne vidim da si kahvu pristavila a ni baklave vidim vise nema.
AAminAA
05-22-2008, 10:17 PM
Cirko, donesi dva kafucina,al moj da bude sladak , onako zasheceren da bude :)
AAminAA
05-23-2008, 01:36 PM
Aman ZaHman sestre uveliko muhabet:SMILY346: Reko sam ja na pocetku bosanskog pod-foruma dok nebude sestara, bit ce mrtvilo ovdje, izgleda bio sam u pravu. Da vas Allah nagradi sto ste ovo malo ozivile:jumpclap::biggrin:
"Shejhinice" nisu mala shala :lol:
Haris88
05-23-2008, 01:47 PM
Šta le će narod sa strane pomisliti, kad na ovom pdf stalno nešto isplivava od topića. :D
Lejlla
05-23-2008, 02:09 PM
SubhanAllah i ja sam bas to pomislila sta li ce reci ovi sto ne razumiju nas jezik sta li ovi na bosanskom dijelu ovoliko muhabete .Mislice koliko smo se raspisali da nas u najmanju ruku ima bar pedeset miliona.:ma:
Dinaa
05-23-2008, 02:11 PM
Sto su se pojedini raspisali a ni kahvu nisu pristavili:angryblue:
Haris88
05-23-2008, 02:21 PM
Sto su se pojedini raspisali a ni kahvu nisu pristavili:angryblue:
Ti sa zar par dana ispisala 50 komentara, a Lejla za 3 mjeseca 250. :D Dakle, Dino, gdje je kafa? :D
Dinaa
05-23-2008, 02:56 PM
Jeli ti ovo mene kudis ili hvalis Harise????? :SMILY139:
Inace ja nisam kriva sto sam :ma: vrijedna :SMILY303:
Haj kad ste navalili evo sad ce,jos sinoc obecah gozbu pa zaboravih :SMILY335:
http://img381.imageshack.us/img381/7000/cevapmrakqh3.jpg (http://imageshack.us)
http://img381.imageshack.us/img381/7000/cevapmrakqh3.789b192176.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=381&i=cevapmrakqh3.jpg)
Dinaa
05-23-2008, 02:59 PM
:SMILY286:Hej izvinite nisam mislila cevape da sluzim danas,vracajte mi ih nazad :laughing-dancing:
Evo ovo sam nanijetila da vas posluzim danas:muslim_child:
http://img381.imageshack.us/img381/2360/kafajy10hb2.png (http://imageshack.us)
http://img381.imageshack.us/img381/2360/kafajy10hb2.84309720bd.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=381&i=kafajy10hb2.png)
http://img179.imageshack.us/img179/2535/baklavagrandmarnierzm9.jpg (http://imageshack.us)
http://img179.imageshack.us/img179/2535/baklavagrandmarnierzm9.9af68e6e47.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=179&i=baklavagrandmarnierzm9.jpg)
AAminAA
05-23-2008, 04:28 PM
Ima li shta za zubobolju ?
Dinaa
05-23-2008, 04:56 PM
Ima ciko ili teta zubar :SMILY288::SMILY288::SMILY288::SMILY288::SMILY288:
:SMILY138::SMILY138::SMILY138::SMILY138::SMILY138:
AAminAA
05-23-2008, 06:03 PM
:SMILY335:
Otekao mi obraz ko da imam cijelo kilo bombona u ustima ... :D
Lejlla
05-23-2008, 06:09 PM
Zasto seki ne ides kod zubara ,upala zuba uopste nije bezazlena stvar ?
Dinaa
05-23-2008, 06:11 PM
Eto uvjek si mastala da budes buckasta,sad ti se zelja ostvarila i opet se zalis :SMILY176::SMILY176::SMILY176::lol::SMILY259:
AAminAA
05-23-2008, 06:15 PM
Mah, ne pomazhe da idem zubaru dok mi je zub pod otokom...Pijeme neke antibiotike...bice bolje, mah kazhem vam oko mi se skoro zatvorilo :lol:
Nego, svratih na onu Lejlinu temu o Nikabu, stvarno zhalosno... A jadan onaj ko se izruguje sa vjernicima . Onda mi zapade za oko ovaj komentar, pa se slatko ismijah :lol:
....Naročito u trenutku kada mi je prišla Cigančica i rekla: "Daj pola marke, Allaha ti. Lijepa si k'o lutka."... ( a ona pod niqabom )
Ko to umije srochiti bolje od Cigana :lol:
X_Hidzab_X
05-24-2008, 07:49 PM
Esselamu alejkum we rahmetullahi te'ala we berekatuhu
kako ste mi danas :hijabi:
X_Hidzab_X
05-24-2008, 07:50 PM
ja dok dodjem svi :SMILY153: :biggrin:
X_Hidzab_X
05-24-2008, 07:51 PM
:blackhijab:Nemam s kim ni kahve popit
Lejlla
05-24-2008, 09:16 PM
ve alejkumu selam seki .
Imas kako nemas evo samnom .:ma::SMILY206:
AAminAA
05-24-2008, 09:26 PM
Chuj nema nikoga a mi ovdje :D
Daj Lejla chasti :D
Lejlla
05-24-2008, 09:51 PM
sto bas ja :shymuslima1: meni evo na ovaj komp nastalo slika pa eto nemam sta da vas pocastim veceras .:shymuslima1:
AAminAA
05-25-2008, 06:03 PM
Meni skinuli ban na sandzaku ...... svashta
Nego, evo kahva za moje Boshnjake :D
Dinaa
05-25-2008, 07:43 PM
Esselamu alejkum,ima li bujruma?
Ko nam se to obradovao zbog skidanja bana?:ma:
P.S. Atilla i elvis_aga napustili forum(elvisu bili skinuli funkciju moderatora)
Lejlla
05-25-2008, 07:49 PM
Tebe skinuli a Dini tek prilijepili.:angryred:
Dinaa
05-25-2008, 07:50 PM
Hehe ovo se neko igra ucitelja :SMILY149: pa nam dijeli banove i pristupe kao od sale:SMILY149:
AAminAA
05-25-2008, 07:54 PM
Mah , bash me briga, radovanje nikako nije. Dodje mi se da se ulogujem i da popravim potpis. Pisalo mi je "Kritikujete Sulja & Co a niste nishta bolji od njega" a onda mi neko postavio link stranice. Samo da smislim shta da stavim pa da ih namamim da mi opet okache ban :D
AAminAA
05-25-2008, 07:56 PM
Esselamu alejkum,ima li bujruma?
Ko nam se to obradovao zbog skidanja bana?:ma:
P.S. Atilla i elvis_aga napustili forum(elvisu bili skinuli funkciju moderatora)
Svashta, bash su suljovci ! :D
Lijep je post napisala ona Rhea, na temu Kvalitet/kvantitet
Ovaj sajt cine njegovi clanovi, oni koji su aktivni i svojim postovima drze ga budnim, i velika je steta da bas oni najbolji budu "otjerani" zbog gluposti i nadmenosti pojedinaca, steta kako zbog ostalih clanova tako i zbog sajta, koji bi trebao biti mjesto za sve ljude dobre volje, gdje se moze slobodno pisati i izraziti misljenje (naravno bez vrijedjanja i u sklopu sa pravilima), a ne mjesto gdje ce se samo racunati broj posjeta.
De smishljajte mi potpis Allah vas nagradio :D
Dinaa
05-25-2008, 08:01 PM
Heheh bas sam ga htjela postirat ovdje nego me ti preduhitri,dok nije dosla ona vestica :astag:
Sad cemo vidjet nesto za podpis.
Dinaa
05-25-2008, 08:07 PM
Ako glupost preživi, možemo reći da je preglupa i da umre.
AAminAA
05-25-2008, 08:13 PM
daj neshto shto ce ih stvarno naljutiti :lol:
Dinaa
05-25-2008, 08:17 PM
Ako ste ušutkali nekoga niste ga i preobratili.
Ako vašom glavom često prolaze pametne misli, to znači da se tamo i ne zadržavaju.
Čestitog čovjeka poštuju čak i oni koji to nisu. Cijeni riječi. Svaka od njih može biti tvoja posljednja.
Duševni bolesnik nikada ne napada bez razloga. U tome se razlikuje od normalnih ljudi.
Dvije stvari su beskonačne, svemir i ljudska glupost, ali što se svemira tiče nisam posve siguran.
Lejlla
05-25-2008, 08:22 PM
Duševni bolesnik nikada ne napada bez razloga. U tome se razlikuje od normalnih ljudi.
Ova je dobra. To je tebi neko mozda citao pp ,jer oni tamo to rede i cackao ti po profilu pa zaboravio da ponovo vrati onako kako je predhodno bilo(ban) .:SMILY139:
AAminAA
05-25-2008, 08:23 PM
haha dobra si Dina
Meni se svidja ovo :D
Iskren mir priliči ljudima, a divlji gnjev zvjerima.
Dinaa
05-25-2008, 08:24 PM
Grješiti je ljudski, ali je za potpuni haos potreban kompjuter. Groblja su puna nezamjenjivih ljudi.
Herojstvo je očajnicki postupak uplašenog čovjeka.
Ima ljudi koji se više raduju tuđoj nesreći nego svojoj sreći.
Ima ljudi toliko dosadnih da sa njima za pet minuta izgubimo čitav dan.
Ima mnogo ljudi koji čitaju samo zato da ne bi morali misliti.
Jedan dio ljudi radi a ne misli, a drugi dio misli a ne radi.
Kad su htjeli opravdati svoja djela iznjeli su razloge koji su bili toliko glupi da su mogli biti samo istiniti.
Lejlla
05-25-2008, 08:25 PM
E ta ti je super i obavezno tako velikim slovima .hehe :shymuslima1:
AAminAA
05-25-2008, 08:27 PM
Stavljeno :lol:
Lejlla
05-25-2008, 08:29 PM
Hajde na msn malo ako imas vakta .:muslim_child:
AAminAA
05-25-2008, 08:31 PM
Dodje mi se da napishem ispod
"Dzabe ste "krechili" idu izbori "
Voljela bih od svega vishe napisati PP onoj Aneli, koju su banovali pa se opet vratila tu ko polivena...
Lejlo, nemam vremena draga, evo zavrshavam ruchak pa malo djecu da izvedem vani...
Halali draga :)
vBulletin® v3.8.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.